Printer Friendly Version Избори за Председника Републике Србије 2017.г. - гласање у иностранству @ 10 March 2016 10:27 AM

Поводом расписаних избора за Председника Р. Србије, који ће се одржати 2. априла 2017.г., држављани Републике Србије, који имају пријављено боравиште у покрајини Баварска, моћи ће да гласају у Генералном конзулату Р. Србије у Минхену, под условом да су уписани у јединствени бирачки списак, односно да се најкасније до 11. марта 2017.г. (до 24 часа) пријаве у Генерални конзулат Р. Србије у Минхену за гласање.

Држављани Р. Србије могу извршити проверу да ли су уписани у јединствени бирачки списак преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе www.mduls.gov.rs, уношењем јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ).

У случају да држављанин Р.Србије, који има бирачко право није уписан у јединствени бирачки списак, неопходно је спровести поступак уписа тако што ће захтев за упис у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис података да ће гласати у иностранству, доставити Генералном конзулату Р. Србије у Минхену. Генерални конзулат ће ове захтеве проследити надлежним органима у Р. Србији.

Уколико је држављанин Р. Србије уписан у јединствени бирачки списак, Генералном конзулату Р. Србије у Минхену треба да достави захтев за упис у бирачки списак да ће гласати у иностранству.

Поменуте захтеве/захтев заједно са копијом пасоша или личне карте (обе стране) доставити Генералном конзулату Р. Србије у Минхену најкасније до 11. марта 2017.г. на један од следећих начина: лично, путем и-мејла gk.muenchen@mfa.rs, поштом на адресу Generalkonsulat der Republik Serbien, Böhmerwaldplatz 2, 81679 München или путем телефакса на број 089/981-319.

За сва додатна обавештења заинтересовани могу контактирати Генерални конзулат Р. Србије у Минхену путем телефона 089/982-475-0 или путем и-мејла gk.muenchen@mfa.rs.