| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време са странкама:                                            
Понедељак - петак: 8:30 - 13:00 часова
(средом и од 15:00 до 18:00 часова)

Празници

Адреса
Böhmerwaldplatz 2
D-81679 MÜNCHEN
НЕМАЧКА

 

Телефон:    + 4989 / 982-475-21, 982-47-50 Локација/Мапа
Факс:          + 4989 / 981-319 Конзуларна надлежност
Е-mail: gk.muenchen@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.munich.mfa.gov.rs  

УРАЂЕНЕ БИОМЕТРИЈСКЕ ПУТНЕ ИСПРАВЕ

 

Обавештавамо све заинтересоване грађане Републике Србије у Баварској, уколико желе да буду информисани о културно-уметничким и другим дешавањима у Минхену и Баварској, да се региструју доставом своје Е-Маил адресе на: info.muenchen@mfa.rs. Приликом регистрације молимо да наведете Вашу сагласност за унос у дистрибутерску листу.


 
 
 
Радионица "Повратак или останак: подршка за развој каријере у Србији и Немачкој"

05. мај - Немачка агенција за међународну сарадњу (ГИЗ) и Центар за међународне миграције и развој (ЦИМ) организоваће 26. и 27. маја у Берлину радионицу на тему "Повратак или останак: подршка за развој каријере у Србији и Немачкој". На радионици могу учествовати сви заинтересовани пореклом из Србије, радионица је отвореног типа уз неопходну пријаву на мејл: return@cimonline.de. Више информација доступно је на сајту Центра за међународне миграције и развој и на ФБ страници"Миграције и развој".


Продужен рок за пријављивање за допунску наставу у Минхену

Обавештавамо да је рок за пријављивање за допунску наставу у Минхену продужен до понедељка, 16.4.2018.


Пријављивање за допунску наставу у Минхену

Генерални конзулат РС у Минхену позива све заинтересоване родитеље да до 06.04.2018. године пријаве децу за похађање допунске наставе која се спроводи по посебном програму образовно-васпитног рада у иностранству на српском језику за ученике српског порекла који привремено или трајно живе у иностранству у организацији и по програмима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије.

Скрећемо пажњу да попуњавање пријаве не значи аутоматски упис у допунску школу. У зависности од броја пријављене деце успоставиће се допунска школа у Минхену. Генерални конзулат РС у Минхену ће Вас благовремено обавестити и контактирати како бисмо се договорили о даљим корацима на успостављању школе (месту одржавања наставе, броју деце по групама, избору наставника, наставном материјалу  и др.)

Више информација о допунској школи и формулар пријаве можете преузети у одељку Дијаспора / Информација о допунској школи у Минхену.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова