| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme sa strankama:                                               
Ponedeljak - petak: 08:30 - 13:00 časova
(sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Böhmerwaldplatz 2
D-81679 MÜNCHEN
NEMAČKA

Telefon:    + 4989 / 982-475-21, 982-47-50 Lokacija/Mapa
Faks:        + 4989 / 981-319 Konzularna nadležnost
Е-mail: gk.muenchen@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.munich.mfa.gov.rs  

URAĐENE BIOMETRIJSKE PUTNE ISPRAVE

 

Obaveštavamo sve zainteresovane građane Republike Srbije u Bavarskoj, ukoliko žele da budu informisani o kulturno-umetničkim i drugim dešavanjima u Minhenu i Bavarskoj, da se registruju dostavom svoje E-Mail adrese na: info.muenchen@mfa.rs. Prilikom registracije molimo da navedete Vašu saglasnost za unos u distributersku listu.


 
 
 
Obaveštenje - neradni dani

Obaveštavamo da Generalni konzulat zbog praznika neće raditi 01, 02. i 07. januara 2019. godine.


Poseta ministra prosvete M. Šarčevića

Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević sa delegacijom iz Ministarstva prosvete i Ministarstva spolјnih poslova bio je u zvaničnoj poseti 14.12.2018. godine u Minhenu povodom otvaranja Srpske dopunske škole i uspostavlјanja saradnje sa Ministarstvom obrazovanja i kulture Pokrajine Bajern.

Tom prilikom od strane učenika Srpske dopunske škole i nastavnice Tatjane Hot organizovana je svečana priredba u prostorijama SPC u Minhenu.

Roditelјi i učenici su izrazili zahvalnost ministru na uspostavlјanju obrazovno-vaspitnog rada u Minhenu posle dugog niza godina.  

 


Obaveštenje

Obaveštavaju se državlјani Republike Srbije koji su rođeni na teritoriji bivših Republika SFRJ, a u prethodnom periodu nisu pokrenuli postupak za upis u matične knjige Republike Srbije, bez odlaganja pokrenu odgovarajuće upravne postupke iz nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i regulišu obavezu upisa u MKR u Republici Srbiji.

U protivnom, neće biti u mogućnosti da pribave nove putne isprave ukoliko prilikom podnošenja zahteva budu prilagali izvode iz matične knjige rođenih koje su izdali organi iz bivših Republika SFRJ.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova