| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme sa strankama:                                               
Ponedeljak - petak: 08:30 - 13:00 časova
(sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Böhmerwaldplatz 2
D-81679 MÜNCHEN
NEMAČKA

Telefon:    + 4989 / 982-475-21, 982-47-50 Lokacija/Mapa
Faks:        + 4989 / 981-319 Konzularna nadležnost
Е-mail: gk.muenchen@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.munich.mfa.gov.rs  

URAĐENE BIOMETRIJSKE PUTNE ISPRAVE

 

Obaveštavamo sve zainteresovane građane Republike Srbije u Bavarskoj, ukoliko žele da budu informisani o kulturno-umetničkim i drugim dešavanjima u Minhenu i Bavarskoj, da se registruju dostavom svoje E-Mail adrese na: info.muenchen@mfa.rs. Prilikom registracije molimo da navedete Vašu saglasnost za unos u distributersku listu.


 
 
 
Radionica "Povratak ili ostanak: podrška za razvoj karijere u Srbiji i Nemаčkoj"

05. maj - Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Centar za međunarodne migracije i razvoj (CIM) organizovaće 26. i 27. maja u Berlinu radionicu na temu "Povratak ili ostanak: podrška za razvoj karijere u Srbiji i Nemačkoj". Na radionici mogu učestvovati svi zainteresovani poreklom iz Srbije, radionica je otvorenog tipa uz neophodnu prijavu na e-mail: return@cimonline.de. Više informacija dostupno je na sajtu Centra za međunarodne migracije i razvoj i na FB stranici "Migracije i razvoj".


Produžen rok za prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu

Obaveštavamo da je rok za prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu produžen do ponedeljka, 16.4.2018.


Prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu

Generalni konzulat RS u Minhenu poziva sve zainteresovane roditelje da do 06.04.2018. godine prijave decu za pohađanje dopunske nastave koja se sprovodi po posebnom programu obrazovno-vaspitnog rada u inostranstvu na srpskom jeziku za učenike srpskog porekla koji privremeno ili trajno žive u inostranstvu u organizaciji i po programima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije. 

Skrećemo pažnju da popunjavanje prijave ne znači automatski upis u dopunsku školu. U zavisnosti od broja prijavljene dece uspostaviće se dopunska škola u Minhenu. Generalni konzulat RS u Minhenu će Vas blagovremeno obavestiti i kontaktirati kako bismo se dogovorili o daljim koracima na uspostavljanju škole (mestu održavanja nastave, broju dece po grupama, izboru nastavnika, nastavnom materijalu  i dr.)

Više informacija o dopunskoj školi i formular prijave možete preuzeti u odeljku Dijaspora / Informacija o dopunskoj školi u Minhenu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova