| |     ћирилица | english  
Naslovna
Konkursi za sufinansiranje projekata namenjenih dijaspori i Srbima u regionu

Ministarstvo spolјnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu, koji će trajati od 13. marta do 01. aprila 2019. godine.

Sve informacije o konkursima i proceduri prijavlјivanja mogu se pronaći na linku: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/Zakazivanje termina za pasoše

Obaveštavamo da termin za podnošenje zahteva za izradu pasoša možete zakazati telefonom, svakog radnog dana od 12 do 13 časova, na broj telefona +49 89/982 475 33.Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini.

Obaveštavamo sve zainteresovane organizacije/udruženja za kulturnu delatnost Srba u inostranstvu  da na zvaničnoj internet strani ministarstva www.kultura.gov.rs mogu preuzeti Formular za konkurs kulturnih delatnosti pripadnika srpskog naroda u regionu i Formular za izveštaj.

Konkurs je otvoren od 10. januara 2019. godine  do 1. marta 2019. godine.

Rezultati ovog konkursa će biti objavlјeni na zvaničnoj internet stranici Ministarstva kulture i informisanja, najkasnije 60 dana od datuma zaklјučenja konkursa.

Dodatne informacije se mogu dobiti u Ministarstvu kulture i informisanja svakog radnog dana od 12.00 do 15.30 časova na telefon +381 11 3398 026 ili na mejl: mladen.veskovic@kultura.gov.rsOdluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Federacije S.Kits i Nevis i Republike Palau

Vlada R. Srbije je donela odluku o ukidanju viza za državljane Federacije S.Kits i Nevis i Republike Palau, nosioce svih vrsta pasoša koji mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije do 90 dana od datuma ulaska u R. Srbiju u periodu od 180 dana.

Odluka je stupila na snagu 25.01.2019. godine.Poseta ministra prosvete M. Šarčevića

Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević sa delegacijom iz Ministarstva prosvete i Ministarstva spolјnih poslova bio je u zvaničnoj poseti 14.12.2018. godine u Minhenu povodom otvaranja Srpske dopunske škole i uspostavlјanja saradnje sa Ministarstvom obrazovanja i kulture Pokrajine Bajern.

Tom prilikom od strane učenika Srpske dopunske škole i nastavnice Tatjane Hot organizovana je svečana priredba u prostorijama SPC u Minhenu.

Roditelјi i učenici su izrazili zahvalnost ministru na uspostavlјanju obrazovno-vaspitnog rada u Minhenu posle dugog niza godina.  

 Obaveštenje

Obaveštavaju se državlјani Republike Srbije koji su rođeni na teritoriji bivših Republika SFRJ, a u prethodnom periodu nisu pokrenuli postupak za upis u matične knjige Republike Srbije, bez odlaganja pokrenu odgovarajuće upravne postupke iz nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i regulišu obavezu upisa u MKR u Republici Srbiji.

U protivnom, neće biti u mogućnosti da pribave nove putne isprave ukoliko prilikom podnošenja zahteva budu prilagali izvode iz matične knjige rođenih koje su izdali organi iz bivših Republika SFRJ.Odluka о ukidanju viza za državljane Antigva i Barbuda, Grenade, Komonvelta Dominika i Trinidad i Tobaga

Vlada R. Srbije je donela odluku o ukidanju viza za državlјane Antigva i Barbuda, Grenade, Komonvelta Dominika i Trinidad i Tobaga, nosioce svih pasoša koji mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije do 90 dana od datuma ulaska u R. Srbiju u periodu od 180 dana.

Za državlјane Antigva i Barbuda, Grenade i Komonvelta Dominika odluka je stupila na snagu 26.10.2018. godine, a za državlјane Trinidad i Tobaga 03.11.2018.godine.

Državlјani navedenih država, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji R. Srbije u periodu koji je duži od 90 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju R. Srbije.Odluka Vlade IR Iran o stavljanju van snage bezviznog režima za državljane R. Srbije, nosioce običnih pasoša

Vlada IR Iran, na osnovu reciprociteta, donela je Odluku o stavljanju van snage bezviznog režima za državljane R: Srbije, nosioce običnih pasoša. 

Odluka stupa na snagu 25. oktobra 2018. godine.

Od tog datuma će državljanima R. Srbije, nosiocima običnih pasoša, biti potrebna viza za ulazak i boravak na teritoriji Islamske Republike Iran.Odluka o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Islamske Republike Iran

Vlada Republike Srbije je 08. oktobra 2018. godine donela Odluku o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Islamske Republike Iran, nosioce običnih pasoša.

Odluka stupa na snagu 17. oktobra 2018. godine.

Od tog datuma će državljanima Islamske Republike Iran, nosiocima običnih pasoša, biti potrebna viza za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji R. Srbije.Štand Autonomne pokrajine Vojvodine na Sajmu investicija i nekretnina "Expo real" na Minhenskom sajmu

Na Sajmu investicija i nekretnina "Expo real" na Minhenskom sajmu, od 08. do 10. oktobra 2018. u Hali 1, štand 441 nalazi se štand Autonomne pokrajine Vojvodine.

Na ovoj najvećoj poslovnoj platformi za sektor investicija i nekretnina i najvećem „B2B sajmu“ u Evropi koji nudi idealno okruženje za efikasno umrežavanje na klјučnim tržištima Evrope, Bliskog Istoka i SAD-a, AP Vojvodina će sa svojih 8 gradova prikazati stručnoj međunarodnoj publici svoje najznačajnije investicione potencijale i projekte.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić sa direktorom Minhenskog sajma i saradnicima

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić sa direktorom Minhenskog sajma i saradnicimaRaspored termina održavanja dopunske nastave na srpskom jeziku u Minhenu

U Minhenu u školskoj 2018/2019 godini započela je sa radom dopunska nastava na srpskom jeziku koja se sprovodi u organizaciji i po programima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije.

Raspored održavanja dopunske nastave na srpskom jeziku u Minhenu školske 2018/19Opera „ Didona i Enej“

Prva opera i prvi međunarodni projekat na polju kulture i obrazovanja između Srbije i Nemačke. Opera „ Didona i Enej“, Henrija Persla  je projekat mladih koji nastao iz saradnje dve obrazovne institucije Muzičke škole „ Živorad Grbić“ iz Valjeva i Gimnazije Širen iz Pfafenhofena. 

Minhenska publika će ekskluzivno imati priliku da sluša operu  u utorak, 25. septembra od 19 časova u svečanoj Sali Crkvene opštine Minhen, Putzbrunner Str. 49, D – 81739, München – Perlach.

Ulaz slobodan                                Susret sa G. Eisenreich, državnim ministrom Bavarske za digitalizaciju, medije i EvropuKonkurs za privrednike - Exportpreis Bayern 2018

Pravo prijavlјivanja imaju kompanije registrovane u Bavarskoj  koje imaju do 50 zaposlenih sa punim radnim vremenom (bez pripravnika). Nagrada se dodelјuje u kategorijama industrija, zanat, trgovina i usluge.

Konkurs sa prijavom i ostalim informacijama  može se naći na  veb stranici www.exportpreis-bayern.de. Prijave su do 31.07.2018. godine.Dan dijaspore 7.7.2018.

Obaveštavamo da se Dan dijaspore održava 7.7.2018. u Kumodraškoj 261a, Univerzitet Singidunum, sala 046, Registracija počinje od 10:30; informacije o učesnicima na sajtu http://dandijaspore.singidunum.ac.rs/src/.

PozivnicaOdluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Azerbejdžan, nosioce običnih pasoša

Vlada R. Srbije, na sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Azerbejdžan, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije najduže do devedeset (90) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od stoosamdeset (180) dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakona o strancima. Odluka stupa na snagu 2. juna 2018. godine. Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Burundi, nosioce svih pasoša

Vlada R. Srbije, na sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Burundi, nosioce svih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakona o strancima.  Odluka je objavljena u „Službenom glasniku Republike Srbije“ br. 39/2018 od 25. maja 2018. godine. Odluka stupa na snagu 2. juna 2018. godine.

Državljani ove države, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji R. Srbije u periodu koji je duži od 30 dana, ili da se školuju, žive, zaposle se, bave se medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na teritoriju R Srbije. Ukoliko žele da uđu u R Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u R Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak u R Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.  Koncert Hora RTS

Proslavljeni profesionalni horski ansambl, Hor Radio televizije Srbije, nastupiće u Minhenu u sredu 6. juna od 19 sati u Serbische Orthodoxe Kirche in Perlach u sklopu velike turneje «Tragovima Mokranjca» tokom koje će predstaviti i približiti srpsku kulturnu baštinu zemljama zapadne Evrope. Horski ansambl će publici i stručnoj javnosti, uz maestra Bojana Suđića, predstaviti remek-dela srpske i ruske muzičke baštine komponovana u drugoj polovini 19. i prvoj polovini 20. veka. Dopune Zakona o državlјanstvu Republike Srbije

Članom 3. Zakona o dopunama Zakona o državlјanstvu Republike Srbije propisano je da u državlјanstvo Republike Srbije može biti primlјen državlјanin SFRJ ili državlјanin druge republike ranije SFRJ, odnosno državlјanin druge države nastale na teritoriji SFRJ, koji na dan 31.12.2016. godine i na dan podnošenja zahteva ima prijavlјeno prebivalište u Republici Srbiji.

Zahtev za sticanje državlјanstva Republike Srbije po navedenom pravnom osnovu može se podneti u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu Zakona o dopunama zakona o državlјanstvu Republike Srbije, odnosno do dana 03.04.2019. godine.

Navedenim pravnim osnovom obuhvaćena je kategorija lica koja ima prijavlјeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije na dan 31.12.2016. godine kao i na dan podnošenja zahteva i državlјanstvo SFRJ ili neke od država nastale na teritoriji SFRJ.Radionica "Povratak ili ostanak: podrška za razvoj karijere u Srbiji i Nemаčkoj"

05. maj - Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Centar za međunarodne migracije i razvoj (CIM) organizovaće 26. i 27. maja u Berlinu radionicu na temu "Povratak ili ostanak: podrška za razvoj karijere u Srbiji i Nemačkoj". Na radionici mogu učestvovati svi zainteresovani poreklom iz Srbije, radionica je otvorenog tipa uz neophodnu prijavu na e-mail: return@cimonline.de. Više informacija dostupno je na sajtu Centra za međunarodne migracije i razvoj i na FB stranici "Migracije i razvoj".Produžen rok za prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu

Obaveštavamo da je rok za prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu produžen do ponedeljka, 16.4.2018.Prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu

Generalni konzulat RS u Minhenu poziva sve zainteresovane roditelje da do 06.04.2018. godine prijave decu za pohađanje dopunske nastave koja se sprovodi po posebnom programu obrazovno-vaspitnog rada u inostranstvu na srpskom jeziku za učenike srpskog porekla koji privremeno ili trajno žive u inostranstvu u organizaciji i po programima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije. 

Skrećemo pažnju da popunjavanje prijave ne znači automatski upis u dopunsku školu. U zavisnosti od broja prijavljene dece uspostaviće se dopunska škola u Minhenu. Generalni konzulat RS u Minhenu će Vas blagovremeno obavestiti i kontaktirati kako bismo se dogovorili o daljim koracima na uspostavljanju škole (mestu održavanja nastave, broju dece po grupama, izboru nastavnika, nastavnom materijalu  i dr.)

Više informacija o dopunskoj školi i formular prijave možete preuzeti u odeljku Dijaspora / Informacija o dopunskoj školi u Minhenu.Nova platforma RTS

Obaveštavamo da je medijski javni servis Radio-televizije Srbije pokrenuo platformu RTS Planeta (rtsplaneta.rs), koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta. Za korisnike koji se registruju van teritorije Srbije besplatno praćenje sadržaja biće omogućeno u naredna tri meseca. Posle promotivnog perioda putem ove platforme i dalјe će biti moguće besplatno praćenje televizijskog kanala RTS Svet (bivši Satelitski program RTS, prevashodno namenjen dijaspori) i programa Radio Beograda.

Novom platformom je omogućeno uživo praćenje 11 televizijskih (RTS 1, RTS2, RTS3, RTS HD, RTS Svet, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Muzika, RTS Trezor i RTS Poletarac) i 4 radijska kanala (Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio Beograd 3 i Radio Beograd 202) Medijskog javnog servisa Radio-televizije Srbije, kao i odloženo praćenje programa i usluge Video na zahtev i Audio na zahtev, kao i mogućnost pregleda pojedinačnih priča iz dopisničke mreže RTS-a u okviru celine Moj grad. Na platformi su dostupna i muzička izdanja PGP RTSa. Besplatan pristup sadržajima je moguć preko desktop računara, tableta i pametnih telefona uz registraciju na web strani rtsplaneta.rs, mobilnoj aplikaciji (za Android ili IOS) ili preko Facebook -a.Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

13. mart - Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje jednom godišnje Konkurs za finansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu. Više informacija, uslove i način realizacije Konkursa možete pronaći na sledećim linkovima: Konkurs za sufinanasiranje projekata organizacija iz dijaspore  i  Konkurs za sufinansiranje projekata organizacija iz regiona.

Rok za dostavljanje projekata je 30. mart 2018. godine. Internacionalni dani savetovanja u oblasti penzijskog i socijalnog osiguranja

Internacionalni dani savetovanja između PIO fonda Republike Srbije i SR Nemačke u oblasti penzijskog i socijalnog osiguranja biće održani  u Minhenu 20.3.2018. od 9,00 do 18,00 časova i 21.3.2018. od 8,30 do 16,00 časova, na adresi: Thomas-Dehler-Strasse 3, 81737 München.
Svi zainteresovani bliže informacije mogu dobiti na telefon  089/6781-3890, ili e-mail: beratung-muenchen@drv-bayernsued.deOdluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Gruzije

13. mart - Vlada R. Srbije je na sednici održanoj 08. marta 2018. godine donela Odluku o ukidanju viza za državljane Gruzije, nosioce običnih pasoša, na osnovu koje oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11 Zakona o strancima. Oduka je objavljena u "Službenom glasniku Republike Srbije" br. 18/2018 od 09. marta 2018. godine, kada je i stupila na snagu.Odluka Vlade St. Vinsenta i Grenadina o ukidanju viza za državljane R. Srbije

13. mart - Vlada St. Vinsenta i Grenadina donela je odluku kojom je ukinula vize državljanima R. Srbije, nosiocima svih pasoša, za ulazak i boravak na teritoriji St. Vinsenta i Grenadina do 30 dana u periodu od godinu dana. Odluka je stupila na snagu 21. februara 2018. godine.Odluka R. Kolumbije o ukidanju viza za državljane R. Srbije

12. mart - Vlada R. Kolumbije donela je odluku kojom je ukinula vize državljanima R. Srbije, nosiocima svih pasoša, za ulazak i boravak na teritoriji R. Kolumbije do 90 dana, uz mogućnost produžetka dodatnih 90 dana, u periodu od 180 dana u jednoj kalendarskoj godini. Odluka je stupila na snagu 14. februara 2018. godine.Radionica na temu "Saradnja dijaspore i zemlje porekla"

Centar za međunarodne migracije i razvoj (CIM) i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju 02.12.2017. u Minhenu radionicu na temu: "Saradnja dijaspore i zemlje porekla: Dijalog sa srpskom dijasporom u Nemačkoj".

Ukoliko želite da uzmete učešće na radionici, potrebno je poslati e-mejl na adresu milica.rebic@giz.de.Skup srpskih studenata u Nemačkoj "Better links, stronger opportunities" 01.12.2017.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Organizacijom srpskih studenata u inostranstvu, 01.12.2017. u Minhenu organizuje okupljanje srpskih studenata u Nemačkoj pod nazivom "Better links, stronger opportunities". 

Za prijavu učešća potrebno je poslati e-mejl na adresu: info@ossi.rs, sa naslovom "Better links, stronger opportunities". Dodatne informacije mogu se dobiti od Aleksandra Ljubimirovića, e-mejl: a.ljubimirovic@ossi.rs, Ili Milice Rebić, e-mejl: milica.rebic@giz.de.

 Osma Konferencija srpske medicinske dijasporeIzbori za predsednika R. Srbije, glasanje u inostranstvu - obaveštenje birača

Na sajtu Republičke izborne komisije (http://www.rik.parlament.gov.rs/) postavlјen je kraći video zapis sa obaveštenjem građanima o načinu glasanja na izborima za predsednika Republike, 2. aprila o.g.Izbori za Predsednika Republike Srbije 2017.g. - glasanje u inostranstvu

Povodom raspisanih izbora za Predsednika R. Srbije, koji će se održati 2. aprila 2017.g., državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno boravište u pokrajini Bavarska, moći će da glasaju u Generalnom konzulatu R. Srbije u Minhenu, pod uslovom da su upisani u jedinstveni birački spisak, odnosno da se najkasnije do 11. marta 2017.g. (do 24 časa) prijave u Generalni konzulat R. Srbije u Minhenu za glasanje.

Državljani R. Srbije mogu izvršiti proveru da li su upisani u jedinstveni birački spisak preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG).


Opširnije...
POZIV za prijavu potraživanja po osnovu devizne štednje

Ministarstvo finansija – Uprava za javni dug, na osnovu člana 10. stav 1. Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ („Službeni glasnik RS”, broj 108/16), poziva državlјane bivših republika SFRJ, koji su do 27. aprila 1992. godine deviznu štednju položili kod banaka sa sedištem na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ, kao i državlјane Republike Srbije, koji su do 27. aprila 1992. godine deviznu štednju položili kod filijala banaka sa sedištem na teritoriji Republike Srbije, a koje su se nalazile na teritorijama bivših republika SFRJ, da prijave svoja potraživanja.

POZIV za prijavu potraživanja po osnovu devizne štednjeOGLAS ZA PRUŽANjE USLUGA U CILjU OTUĐENjA NEPOKRETNOSTI – OTUĐENjA DIPLOMATSKE NEPOKRETNE IMOVINE U NjUJORKU (SJEDINjENE AMERIČKE DRŽAVE), TOKIJU (JAPAN), BONU (NEMAČKA) I BERNU (ŠVAJCARSKA)

 

- Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska, Republika Makedonija, Republika Slovenija i Republika Srbija – kao jedine države sukcesori bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (u daljem tekstu: „SFRJ“) – i kao suvlasnici diplomatsko-konzularne imovine SFRJ, kao prethodnog titulara, ovim objavlјuju poziv za učešće na konkursu za pružanje posredničkih usluga u  cilјu otuđivanja sledećih nepokretnosti(*1) :

a) Stalna misija SFRJ pri OUN u Nјujorku, SAD (Peta avenija 854, Nјujork 10065): okvirne dodatne informacije: blok 1391, parcela 6, površina 3.600 kvadratnih stopa/30 h 120, bruto stambena površina 16.125 kvadratnih stopa, godina izgradnje oko 1910;

b) Rezidencija stalnog predstavnika SFRJ pri OUN u Nјujorku, SAD (Park avenija 730, Nјujork 10021); okvirne dodatne informacije: Stan 16/17B, u koop vlasništvu, 718/30,000 deonica, blok 1385, parcela 37, naziv projekta: Park 71st St. Corp, bruto stambena površina ne računajući podrum 4,294 kvadratne stope, godina izgradnje: 1929;

v) Ambasada i rezidencija SFRJ u Tokiju, Japan (7-24, 4-chome, Kitashinagawa Shinagawa-ku, Tokyo): okvirne dodatne informacije: parcela 316-37 Kita Shinagawa 4-Chome, Shinagawa Ward, Tokio, registrovana ukupna površina 995,27 m² (približno 28 m h 30 m), zgrada 316-37 Kita Shinagawa 4-Chome, Shinagawa Ward, Tokyo, ukupna površina 1.725,70 m² (vrednost navedena u dokumentu projektnog plana zgrade), godina izgradnje 1965;

g) Ambasada SFRJ u Bonu, Nemačka (Schlossallee 5, 5300 Bonn 2), okvirne dodatne informacije: zemlјišna knjiga Mehlem, zemlјišnoknjižni uložak br. 2865, površina zgrade i bašte/dvorišta 5.441 m², Schlossallee 1 i 5, površina spratova 1.565 m² (prizemlјe, podrum, potkrovlјe, podzemna garaža sa 14 parking mesta);

d) Ambasada i rezidencija SFRJ u Bernu, Švajcarska (Seminarstrasse 5, 3006 Bern), okvirne dodatne informacije: naselјe: br. 199 Bern 4, površina zemlјišta: ukupno 1,760 m², bruto površina zgrade 540 m², površina bašte/dvorišta 1,220 m², godina izgradnje: 1978.

________________________

(*1) Podaci o imovini navedeni u ovom konkursu su okvirni. Države sukcesori ne snose nikakvu odgovornost za njihovu tačnost. Precizne informacije se mogu pribaviti iz javnih baza podataka zemalјa u kojima se predmetna nepokretna imovina nalazi. Države sukcesori će dostaviti relevantne podatke kojima raspolažu u vezi s nepokretnom imovinom navedenom u ovom konkursu odabranom ponuđaču po obavlјenoj proceduri za izbor ponuđača.


Opširnije...
Zahtev tzv. "Kosova" za članstvo u UNESCO

Non-paper sa glavnim argumentima Republike Srbije o neprihvatljivosti članstva tzv. "Kosova" u UNESCO možete preuzeti ovde.Odluka o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine usvojila Odluku o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije, ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosioca stranih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Аmeričkim Državama.

Ovom odlukom, koja je stupila na snagu 08. novembra 2014. godine, pomenute kategorije stranih državljana mogu bez viza ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka mora biti usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.Informacije u vezi sa pružanjem pomoći u vanrednim situacijama

Informacije u vezi sa pružanjem pomoći u vanrednim situacijama, takođe, se mogu dobiti 24 časa na dežurne telefone Ministarstva unutrašnjih poslova R.Srbije:

011/312-0741, 011/312-0739, 011/312-9939, 011/312-0742, 011/312-0646,
011/314-8474, 011/314-8547, 011/361-3321, 011/314-8509, 011/314-8517.Vesti
Konkursi za sufinansiranje projekata namenjenih dijaspori i Srbima u regionu
Zakazivanje termina za pasoše
Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini
Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Federacije S.Kits i Nevis i Republike Palau
Poseta ministra prosvete M. Šarčevića
Obaveštenje
Odluka о ukidanju viza za državljane Antigva i Barbuda, Grenade, Komonvelta Dominika i Trinidad i Tobaga
Odluka Vlade IR Iran o stavljanju van snage bezviznog režima za državljane R. Srbije, nosioce običnih pasoša
Odluka o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Islamske Republike Iran
Štand Autonomne pokrajine Vojvodine na Sajmu investicija i nekretnina "Expo real" na Minhenskom sajmu
Raspored termina održavanja dopunske nastave na srpskom jeziku u Minhenu
Opera „ Didona i Enej“
Susret sa G. Eisenreich, državnim ministrom Bavarske za digitalizaciju, medije i Evropu
Konkurs za privrednike - Exportpreis Bayern 2018
Dan dijaspore 7.7.2018.
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Azerbejdžan, nosioce običnih pasoša
Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Burundi, nosioce svih pasoša
Koncert Hora RTS
Dopune Zakona o državlјanstvu Republike Srbije
Radionica "Povratak ili ostanak: podrška za razvoj karijere u Srbiji i Nemаčkoj"
Produžen rok za prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu
Prijavljivanje za dopunsku nastavu u Minhenu
Nova platforma RTS
Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu
Internacionalni dani savetovanja u oblasti penzijskog i socijalnog osiguranja
Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Gruzije
Odluka Vlade St. Vinsenta i Grenadina o ukidanju viza za državljane R. Srbije
Odluka R. Kolumbije o ukidanju viza za državljane R. Srbije
Radionica na temu "Saradnja dijaspore i zemlje porekla"
Skup srpskih studenata u Nemačkoj "Better links, stronger opportunities" 01.12.2017.
Osma Konferencija srpske medicinske dijaspore
Izbori za predsednika R. Srbije, glasanje u inostranstvu - obaveštenje birača
Izbori za Predsednika Republike Srbije 2017.g. - glasanje u inostranstvu
POZIV za prijavu potraživanja po osnovu devizne štednje
OGLAS ZA PRUŽANjE USLUGA U CILjU OTUĐENjA NEPOKRETNOSTI – OTUĐENjA DIPLOMATSKE NEPOKRETNE IMOVINE U NjUJORKU (SJEDINjENE AMERIČKE DRŽAVE), TOKIJU (JAPAN), BONU (NEMAČKA) I BERNU (ŠVAJCARSKA)
Zahtev tzv. "Kosova" za članstvo u UNESCO
Odluka o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava
Informacije u vezi sa pružanjem pomoći u vanrednim situacijama
Arhiva vesti